Историска Македонија/Historic Macedonia
  Вторник, 21 Декември 2010 17:40

  ИСТОРИСКА МАКЕДОНИЈА, земјата на Александар Македонски (Велики) и Светите Кирил и Методиј - апостоли и просветители на Словенската цивилизација, се наoѓа во Југоисточна Европа. Денес ја гледаме разделена на: Република Македонија (меѓународно призната); Беломорска Македонија (која сега е дел од северна Грција од 1913 год.); Пиринска Македонија (која е дел од западна Бугарија од 1913 год.) и Мала Преспа (која е дел од Албанија од 1913 год.).

  Повеќе...
   

  Календар

  
  « < Април 2017 > »
  Н П В С Ч П С
  26 27 28 29 30 31 1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 1 2 3 4 5 6

  Случувања

  No events

  Анкета

  Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб-страницата?
   

  Посетители

  Има 18 гости присутни

  Macedonian orthodox Church "Sts. Kiril and Metodij", New Jersey